Sterk debuut
Vorige week werd ik aangesproken door Day Lernout met de vraag of ik zijn debuutroman ‘Nulpunt’ wou lezen en recenseren.
Ik kende Day Lernout alsook het boek niet, maar bij het lezen van de flaptekst werd ik meteen getriggerd om ervoor te gaan.
Datgene dat een boek moet kunnen volgens mij!
Nulpunt vertelt het verhaal omtrent keuzes maken in je leven. Keuzes die je soms bewust maakt, maar soms ook noodgedwongen moet maken.
Helaas is dit laatste soms met alle gevolgen van dien, maar wat als deze onomkeerbaar kunnen worden gemaakt?!
In dit verhaal volgen we Elllington Bell die door zijn grootvader wordt opgevoed, omdat zijn mama kort na zijn geboorte is overleden.
Grootvader Duncan voedt Ellington op met veel respect en helpt hem om verschillende keuzes te maken in het leven.
Tot op de dag dat Elli grootvaders goede raad in de wind slaat.
Door de beslissingen die hij vervolgens neemt, komt hij in aanraking met de New Yorkse maffia, waar hij steeds verder in verstikt geraakt..
Als dit maar goed afloopt…
Het moeilijke aan dit boek te recenseren is het niet willen verklappen van teveel spoilers, ander is het de moeite niet meer op het boek te lezen vind ik persoonlijk.
Nulpunt heeft mij vanaf de eerste pagina weten te vinden en dit tot het einde. Dit uit zich in het lezen van dit boek in amper anderhalve dag.
Je begint nietsvermoedend aan dit boek en voor je het weet sla je de laatste bladzijde om.
Het boek is vlot geschreven en door de korte hoofdstukken weet Day Lernout de spanning op te drijven en vooral te behouden.
Een sterk debuut en ik ben benieuwd naar meer van deze auteur!
Een must-read!