De cherry blossom bookshop

Hookedonbooks_88 10 november 2025
De Cherry blossom bookshop betekent voor mij de kennismaking met genre healing fiction.

De cover is prachtig en trok meteen mijn aandacht. De playlist in het begin is een leuke toevoeging. Zo waan je je meteen in Japan.

Sakura runt een bijzonder boekenwinkeltje -of is het een koffietentje- samen met haar kat Kobako, die alleenĀ geopend is tijdens het vluchtige kersenbloesemseizoen.

Deze kan alleen bezocht worden door mensen die verlies/verdriet kennen in hun leven en dit op een wel erg sprookjesachtige manier: door een boek te lezen dat Sakura op exact hetzelfde moment leest.
Zo ontstaat er een magische verbinding tussen twee zielen.

Elk hoofdstuk vertelt het verhaal van een nieuwe bezoeker, waarin je hun achtergrond leert kennen, hun verdriet en de reden van hun komst.

Dit boek doet je stilstaan bij verschillende dingen in het echte leven zoals verlies, verdriet, verwerking en het heroppakken van je leven.

Als je op zoek bent naar een hartverwarmend verhaal, dan raad ik je zeker dit boek aan!

Het boek bevat een bepaalde spanning waardoor ik geneigd was om verder te blijven lezen.
Met deze healing fiction is er een nieuw genre aan mijn lijst toegevoegd.

Ik wil harpercollins holland heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van Hookedonbooks_88

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.