Wauw!

Hookedonbooks_88 Hookedonbooks_88
16 mrt 2026

Tweestrijd is de debuutroman van Chari en is geschreven als eerbetoon aan haar mama.

Soms lees je een boek dat je raakt door hoe echt het voelt. Dit verhaal is daar voor mij een mooi voorbeeld van.

Josi-Anne heeft het moeilijk na het plotselinge overlijden van haar moeder. Gelukkig staat ze er niet alleen voor en heeft ze een warme band met haar vader en kan ze altijd rekenen op haar hechte vriendinnengroep: Claire, Erika, Leyla en Sarah.

Wanneer Josi-Anne samen met haar vader naar de notaris gaat voor de bespreking van het testament, krijgt ze onverwacht nieuws: ze heeft een hoeve geërfd!?

Wanneer er plots iets onaangenaams gebeurd op haar werk, moet ze van haar werkgever een weekje verlof nemen om even te bekomen en besluit ze om een weekje naar de hoeve te trekken.

Tijdens die week ontdekt Josi-Anne dat haar moeder — met wie ze dacht zo’n hechte band te hebben — geheimen had. Terwijl ze probeert te achterhalen wat er precies speelde, wordt nogmaals duidelijk hoe sterk de band tussen haar en haar vriendinnen is.
Ze laten regelmatig alles vallen om haar te helpen.

Maar wat als er ook geheimen tussen de vriendinnen zelf blijken te zijn? Kan hun vriendschap dat overleven?!

Het mooie aan dit boek is hoe de vriendschap tussen Josi-Anne wordt neergepend. Het toont aan dat vrienden er zowel in goede als slechte dagen horen te zijn.

Dit boek brengt een mooie mix van vriendschap, humor, liefde en rouw.

Ik mocht Chari ontmoeten op de Writers & Readers Expo te Maldegem waar ze haar boek voorstelde. Zonder teveel te spoilen, wist ze mij te triggeren naar haar boek én kocht ik het.

Chari heeft mij geen enkele minuut teleurgesteld met haar boek. Haar schrijfwijze is vlot en er zit genoeg spanning in het verhaal, waardoor je willen blijven doorlezen.
Wil je een goede roman vol humor en een klein vleugje spicy🌶 dan is dit zeker een boekentip voor jou!

Chari, ik kijk alvast uit naar je 2de boek!

Meer recensies van Hookedonbooks_88