Liefde tussen de regels door

ierreads 08 augustus 2025
Wat een heerlijk boek! Ik begon erin zonder al te veel verwachtingen, maar voor ik het wist zat ik er helemaal in. De dynamiek tussen Rosie en Aiden is erg leuk. Twee totaal verschillende schrijvers die gedwongen worden om samen te werken aan een boek, terwijl ze elkaar niet uit kunnen staan. Het klinkt als een cliché, maar het werkt. Ik kreeg hier dan ook helemaal Emliy Henry vibes van.

Rosie is optimistisch, een echte dromer, en helemaal weg van romantiek. Aiden is afstandelijk, cynisch, en ziet romantische verhalen als zoetsappig. De gesprekken tussen die twee zijn heerlijk scherp en grappig, vol sarcasme en een kleine spanning. Je voelt dat er iets broeit tussen hen, zelfs als ze elkaar niet kunnen uitstaan.

Wat ik ook waardeerde, is dat het niet alleen maar een luchtig liefdesverhaal is. Er zit ook diepgang in: over jezelf durven zijn, over creativiteit en hoe moeilijk het kan zijn om je kwetsbaar op te stellen, in de liefde én in je werk.

De vibe is perfect als je houdt van enemies-to-lovers, veel humor, en personages die gaandeweg toch wat zachter blijken dan ze in eerste instantie lijken. En stiekem vond ik het ook best inspirerend, over durven kiezen voor wat je echt wilt.

Ik heb ervan genoten!

Meer recensies van ierreads