Een verhaal met meer lagen dan de cover doet vermoeden
Als je de cover van Het strandhuis op Strawberry Sands ziet, denk je misschien: ah, een lekkere zomerse strandroman vol zon, zee en zwijmelmomenten. Maar niets is minder waar. Het strand is erbij, zeker, maar het echte verhaal speelt zich vooral af op de werkvloer. Wat ik juist leuk vond.
Dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar!
Wat me meteen opviel, is dat dit geen standaard feelgood is. Ja, er zit romantiek in, maar de nadruk ligt op persoonlijke groei. De hoofdpersoon is kwetsbaar. Ze worstelt met haar verleden, zoekt naar rust en betekenis, en leert langzaam weer openstaan voor het leven (en misschien ook een beetje voor de liefde).
Wat ik zelf erg leuk vond, was de dynamiek tussen baas en medewerker. Geen stereotype romance, maar een relatie die zich rustig ontwikkelt, met wederzijds begrip, respect en subtiele spanning. Heerlijk om te lezen!
Dus nee, dit is niet het typische “zomerse strandboek” dat je misschien verwacht. Maar het is een verhaal over opnieuw beginnen, keuzes maken en kleine momenten die veel betekenen. En juist dat maakt het de moeite waard.
Dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar!