Wat heb ik net gelezen?
Allereerst wil ik Zomer & Keuning bedanken dat ik Woman Down van Colleen Hoover mocht ontvangen.
Dit boek gaf me vooral een “wat heb ik net gelezen?” gevoel. En als ik andere reviews mag geloven, ben ik daarin zeker niet de enige. Woman Down wordt een thriller genoemd, maar voor mij voelde het totaal niet als een thriller. Het was meer dark romance achtig. De spanning was er niet echt en het verhaal ging alle kanten op. Wat was nou het plot? Maar ik haatte het boek zeker niet hoor.
De schrijfstijl van Colleen Hoover leest altijd wel vlot, en dat is ook de reden dat ik ben blijven doorlezen. Toch kon dat niet voorkomen dat ik moeite had met de geloofwaardigheid van het verhaal en de keuzes die sommige personages maakten. Sorry, maar zelfs die namen, Petra en Saint.. Sommige dingen leken vooral bedoeld om te shockeren of verwarren, zonder dat ze echt iets toevoegden aan de diepgang van het verhaal.
Misschien lagen mijn verwachtingen gewoon te hoog. Na Verity, een boek dat ik wél heel goed vond, hoopte ik op diezelfde spanning, maar dat kreeg ik hierbij helaas niet. Is het een slecht boek? Nee. Is het een boek dat ik snel zal aanraden? Ook nee. Woman Down is vooral een aparte leeservaring die voor mij niet helemaal werkte. Uiteindelijk geef ik het 3 sterren: prima om te lezen, maar zeker niet Colleen Hoovers beste werk.