Een grappig en hartverwarmend romantisch feelgoodverhaal over (zelf) liefde
Na ‘Podiumbeest’ en ‘De liedfabriek’ is ‘Ontmaskerd’ het derde luisterboek van Marjon Weerink. ‘De liedfabriek’ is een van mijn favoriete boeken dus mijn verwachtingen waren hoog en ik ben blij verrast na het lezen van ‘Ontmaskerd’, het verhaal van Essie. Totaal anders maar wel heel erg Marjon Weerink. Haar verhalen zijn altijd lekker gewoon en toch heel bijzonder.
Essie woont samen met haar vriend Ralph in Langeveen, een klein dorp waar iedereen alles van elkaar weet. Essie heeft niets te verbergen tot ze zich tijdens het jaarlijkse volksfeest een beetje laat meeslepen en ze ineens wél het onderwerp van de dorpsroddels is.
Het verhaal van Ralph en Essie is vermakelijk, verdrietig en hartverwarmend. In hun liefde zit een mooie boodschap verweven want soms is houden van ook los kunnen laten, jezelf en elkaar de ruimte durven geven voor nieuwe kansen.
Marjon Weerink heeft een fijne, levendige en vlotte schrijfstijl. Ze laat de personages, setting en emoties met precies de juiste details naar voren komen. Actuele thema’s zijn heel mooi verwerkt in het werk van Essie, binnen haar relatie met Ralph en de familie waardoor het verhaal een stevige basis krijgt met diverse lagen en emoties. Ze heeft de personages met zorg gekozen, ze voegen allemaal iets toe aan het verhaal.
De situatie van Essie tijdens en na de feestavond is natuurlijk hilarisch grappig. Maar de gedachten en gevoelens van Essie hierover zijn vooral heel menselijk en realistisch beschreven. Essie plaatst anderen boven haar eigen wensen, verwachtingen en gevoelens. De worsteling met zichzelf en haar relatie komen voort uit haar verleden. Ze maakt in dit verhaal, gesteund door een aantal bijzondere personages, een hele mooie ontwikkeling door.
‘Ontmaskerd’ is een grappig, hartverwarmend romantisch feelgood verhaal. Over echte liefde want iedereen verdient iemand die er 100% voor gaat. Een verhaal over eerlijk zijn tegen, en houden van, jezelf.