Hilarisch feelgoodverhaal
Na een lange reis arriveert Sjoukje bij het nieuwe gezin waar ze de komende tijd als nanny aan de slag zal gaan. ‘Snot, smetvrees en samenwonen’ is alweer het derde deel van de vierdelige Nanny op wereldreis serie dat na Ibiza en Parijs verder gaat in Londen.
Vanaf het moment dat Sjoukje met haar koffers naar binnen strompelt ontdekt ze al snel dat in het huis van de familie Heidenbosch alles draait om regels. De zevenjarige Norbert, zijn driejarige zusje Rozemarijn en de eenjarige Madelief worden opgevoed volgens een streng biologisch en beschermend regime. Er is geen ruimte voor de kennis, ervaring en initiatieven van Sjoukje. Elk moment van de dag is vastgelegd op papier.
Voor Sjoukje is het niet gemakkelijk om binnen dit gezin te werken. Ze wil niet alleen voor de kinderen zorgen maar ook iets aan het gezin toe kunnen voegen vanuit haar eigen kennis en ervaring. Inmiddels heeft ze heel wat ervaring met vastgeroeste gezinnen en de persoonlijke problemen van de ouders. Het stoort haar dat deze mensen denken haar in te kunnen zetten als een hulpje in plaats van gebruik te maken van haar kracht, haar opleiding en uitgebreide ervaring binnen diverse gezinnen.
Sjoukje is een nuchtere jonge vrouw met een groot hart voor kinderen. Toch heeft ze zelf geen kinderwens en voelt zich daar goed bij ook al kijken anderen hiervan op. Zelfstandig, vastberaden, vol inzicht en empathie begint ze keer op keer aan een nieuw nanny avontuur. Ze maakt gemakkelijk contact met de mensen om zich heen en heeft al gauw een nieuwe vriendin. Ruby, een andere Londense nanny, zorgt ervoor dat ze niet compleet doordraait door al die regels op haar werk en haar gebroken hart. Sjoukje mist Jesse maar onverwacht voelt ze zich aangetrokken tot Aaron, de knappe broer van Ruby. Misschien kan hij haar helpen om Jesse te vergeten.
Met haar lekker vlotte schrijfstijl en haar fijne tot de verbeelding sprekende, vaak hilarische humor heeft Cynthia van de Velde ook dit derde deel op een heerlijke tot leven gebracht. Door de levendige vertelwijze ga je gemakkelijk met Sjoukje mee en zie je alles zo voor je.
In dit meer dan vermakelijke feelgoodverhaal krijgt de lezer een kijkje in het leven van een nanny maar genieten we ook van het stukje Londen dat we via haar kunnen ervaren. Cynthia van de Velde heeft de personages goed uitgewerkt met veel aandacht voor de kinderen, de ouders en al hun gekkigheden. Het gezin met al hun issues en de manier waarop Sjoukje hier mee omgaat, het komt heel realistisch over. Het is natuurlijk uitvergroot maar juist daarom erg grappig.
Een heerlijk feelgood verhaal waarin Cynthia van de Velde humor, issues, vriendschap en zwijmel de zwijmel samen laat komen tot een hilarisch nanny avontuur. Op naar het volgende …