Afwisselende feelgood met een inspirerende diepgang

ilonka.audiobooks 16 januari 2026
Na het prachtige tweeluik ‘Muurtje om mijn hart’ en ‘Sleutel tot mijn hart’ ben ik natuurlijk direct begonnen met luisteren naar ‘Op de voorgrond’ van Kristie Raaijmakers. Haar schrijfstijl is meeslepend en vol emotie. Ze brengt fijne humor, een mooie diepgang en zwijmelwaardige romantiek voorzien van een beetje spice samen in een afwisselende verhaallijn rondom de twee leuke personages; Cassandra en Ethan.

Aan Cassandra, toch wel een dramaqueen, heb ik me heerlijk zitten ergeren. Ze komt in eerste instantie behoorlijk onsympathiek en zeurderig over. Maar zoals zo vaak zit er ook nu een verhaal achter de sociale onhandigheid, de extreme onzekerheid en haar neiging om zichzelf weg te cijferen.En tja dan heb je Ethan *hartjesogen*, als fitfluencer en model heeft hij een groot bereik op social media. Hij was tijdens het schrijven de inspiratie voor haar mannelijke hoofdpersonage. Maar achter zijn flexende buikspieren, zijn zelfzekerheid en verblindende glimlach schuilt ook maar een gewone man met een verhaal.

Twee jaar na het succes van haar debuutroman, over een curvy vrouw zoals zijzelf, staat Cassandra op het punt haar tweede boek uit te geven. Inmiddels is Cassie geen curvy vrouw meer nadat ze noodgedwongen gezonder is gaan leven en ruim dertig kilo is afgevallen. Haar nieuwe roman is een sport romance, niet iedereen is even enthousiast over deze switch.

Literair agent Moira weet Ethan niet alleen te strikken voor de covershoot maar ook voor de signeertour. Al bij de eerste ontmoeting vraagt Cassie zich af of je sommige dingen niet beter aan de verbeelding kunt overlaten…

Het verhaal van Ethan en Cassie groeit langzaam maar niet te traag. Samen gaan ze ondanks hun moeizame kennismaking de uitdaging van de tour aan. De lezer blijft vermaakt door de vele ontwikkelingen, soms op de voorgrond, soms wat meer op de achtergrond. Vooral de gedachtegang van Cassie is boeiend door de menselijkheid ervan. Ethan en Cassie hebben een mooie chemie maar ze hebben ook hun twijfels die voortkomen uit het leven waarvoor ze hebben gekozen.

Kristie is er in geslaagd twee hele mooie karakters neer te zetten in een verhaal dat niet alleen gewoon lekker wegluistert. Beide personages zijn interessant en komen door haar zorgvuldige uitwerking en het goede voorlezen heel mooi tot leven.Hun verhaal spreekt tot de verbeelding maar bevat ook actuele, realistische en herkenbare aspecten. Samen geven ze de lezer een inspirerend kijkje op body positivity, met aandacht voor jezelf leren accepteren en op een actieve en gezonde manier te zorgen voor jezelf.De personages rondom dit koppel geven het verhaal wat extra’s. Ze zijn, ieder op zijn of haar eigen manier niet te missen. In het vervolg ‘Naar de achtergrond’ kunnen we het verhaal van Charlotte en Owen lezen. Dat belooft wat, ik ben benieuwd!

Meer recensies van ilonka.audiobooks