Gek op jou
De driedelige Fallen Crest serie van Tijan gaat verder in ‘Gek op jou’. Inmiddels weet iedereen dat Mason en Sam(antha) samen zijn, ze zijn smoorverliefd en iedereen mag het weten. Nooit eerder had Mason een echte relatie, hij was altijd de onbereikbare bad boy, de droom van ieder meisje. Niet iedereen is blij met deze relatie maar het is vooral haar moeder die dit onacceptabel vindt.
‘Gek op jou’ heeft een vlotte, meeslepende en toegankelijke schrijfstijl. Tijan heeft dit highschooldrama afgestemd op de jonge doelgroep. Door de thema’s en de vele spicy scenes schommelt dit verhaal tussen het YA en NA genre. De verhaallijn is als een mix van de Royals en After series en zit vol highschool perikelen, persoonlijke, familiaire en relationele drama’s.
Het verhaal wordt verteld vanuit Sam, we leren haar personage beter kennen door in haar gedachtegang mee te gaan naar het verleden. Het is jammer dat de perspectieven van Mason en Logan hierdoor wat achterblijven. Ze zijn knap en stoer maar wat is het verhaal achter hun houding en verleden?
In dit tweede deel volgen we Sam die in een rollercoaster terecht komt. Doordat ze worstelt met haar verleden, door de moeilijke relatie met haar moeder, door sport, werk en een verhuizing van woning en school. De gevolgen hiervan maken haar onzeker. Is de liefde tussen haar en Mason sterk genoeg?
Voor mij was dit tweede deel iets te vluchtig en oppervlakkig, met te veel drama en (ik zeg het niet snel) met iets te veel spicy scenes. Dat de voorlezer het woord fluisteren niet uit kan spreken en alles een soort van hysterisch voorleest helpt ook niet echt mee. Het eerste deel kreeg van mij 3.5 ster maar dit deel blijft hangen op 3 sterren. Misschien ervaart de lezer uit de doelgroep dit anders…