Een hele mooie afsluiting, en misschien wel het leukste verhaal van deze serie
‘Rewind it back’ is alweer het laatste deel van de Windy city serie waarin Liz Tomforde de focus legt op Rio, de laatste vrijgezel van deze bijzondere vriendengroep.
Rio DeLuca heeft een groot hart voor de dierbaren om hem heen. Dat was jaren geleden al zo toen hij Hallie leerde kennen. Ze waren buren, zij was het zusje van zijn jeugdvriend maar er ontstond tussen hen een bijzondere band. Ze waren buren, vrienden en later geliefden tot hun relatie 6 jaar geleden onverwacht eindigde. Maar ook na al die jaren zijn hun gevoelens voor elkaar onverminderd sterk. De chemie knettert maar de gebeurtenissen in het verleden lijken een toekomst samen in de weg te staan.
Inmiddels is Rio een professioneel ijshockeyspeler en woont hij in Chicago. Ook Hallie heeft haar dromen waargemaakt en begint aan een stage bij een bekende binnenhuisarchitect in Chicago. Ze hoopt hem niet tegen te komen maar dan komt ze erachter dat ze niet alleen naast hem woont maar ook de opdracht heeft gekregen om zijn huis te verbouwen.
Liz Tomforde heeft een fijne en uitgebreide schrijfstijl. Ze heeft met deze serie een bijzondere vriendengroep gecreëerd. De sporters, de kleurrijke vrouwen, de heerlijke humor en romantiek; de serie is meeslepend en verslavend geworden. Ze heeft het verhaal van Rio en Hallie een goede opbouw gegeven door de reden van de breuk langzaam naar voren te laten komen. Alle personages uit de eerdere delen hebben samen met hun kinderen een grappige, pittige en hartverwarmende bijdrage geleverd.
Wat mij betreft is het verhaal van Rio en Hallie een hele mooie afsluiting, en misschien wel het leukste verhaal van deze serie. Het verhaal heeft een mooie diepgang in personages en verhaallijn gekregen. Achter zijn stoere houding blijkt Rio een gevoelige man met een groot hart vol liefde. Hallie heeft een aantal zware jaren krachtig alleen gedragen maar blijkt ook in staat om te vergeven en de liefde te zien die er was, is en altijd zal blijven.
Het is heerlijk om in dit verhaal hun liefde te zien groeien vanaf het moment dat ze elkaar op jonge leeftijd hebben leren kennen, de breuk en het weerzien. Hun liefde is prachtig en onvermijdelijk, de romantiek spat dan ook van de pagina’s af. De serie is nu afgerond maar in de spin-off ‘In Her Own League’ kunnen we het verhaal van Reese lezen. We leerden haar kennen in het verhaal van Isaiah en Kennedy. Wie weet treffen we ook de andere personages uit de serie nog eens.
Het luisterboek heeft twee prettige goed bij de personages en het verhaal passende stemmen gekregen. Het verhaal van Rio en Hallie komt hierdoor heel mooi tot leven en sluit deze (luisterboeken) serie heel mooi af.