Hartverwarmende feelgood
Na 'Het huis met de duizend geheimen' 2021 van Sandra J. Paul, 'Versier me voor kerst’ 2022 van Kaat De Kock, ‘De leugens die we vertellen’ 2023 van Sandra J. Paul en ‘Dodelijk spoor’ 2024 van Barbara de Smedt schreef Lisanne Stam ‘De kerstmissie’ voor de adventskalender van 2025.
Uitgegeven door Lind & Co in samenwerking met April Books is dit verhaal vanaf 1 december 2025 als een adventskalender bij Storytel te luisteren. Elke dag gaat er een ‘luikje’ open en kan er naar een hoofdstuk geluisterd worden. Gemist? Vanaf eerste kerstdag is het complete verhaal te luisteren of te lezen.
‘De kerstmissie’ speelt zich af in het pittoreske Kaarsdijk waar we Stella ontmoeten, een lieve jonge vrouw met een groot hart voor iedereen. Voor Stella draait de maand december om kerst, kerst en nog eens kerst. Voor haar stichting neemt ze zelfs de hele maand december vrij om zich in te zetten voor gezinnen die het moeilijk hebben toch een feestelijke kerst te geven.
Terwijl ze zich in haar woonkamer vol dozen, speelgoed en inpakpapier met hart en ziel op haar missie stort om anderen gelukkig te maken, verschijnt er een grote kerstboom en dozen vol decoraties voor haar deur. Stella is verward en verrast en het blijft hier niet bij want tijdens de voorbereidingen van de jaarlijkse benefietavond komen er nog meer verrassingen op haar pad. Dat ze nu zelf steeds in de spotlights staat geeft haar een ongemakkelijk gevoel, maar tot haar verbazing kan ze er ook van genieten.
Niet alleen Stella, haar beste vriend, zus en kinderen zijn sympathiek. Lisanne heeft een love interest gecreëerd in de vorm van een invalkerstman waarvan je hartjes in je ogen krijgt. Hij en Stella zijn mooi uitgewerkt en dragen allebei het verleden met zich mee waardoor ze moeite hebben om door te gaan maar het brengt ze ook dichterbij elkaar.
De schrijfstijl van Lisanne Stam is lekker vlot, pittig en vol tot de verbeelding sprekende humor. Met haar levendige beschrijving krijgt ze de lezer moeiteloos mee in het leven van Stella. Ze bouwt de sfeervolle spanning langzaam op met allerlei gebeurtenissen die in het teken staan van kerst, liefde, familie en vriendschap. De kleine cliffhangertjes aan het einde van de hoofdstukken maken nieuwsgierig en nodigen uit tot verder lezen. Wanneer dan eindelijk de laatste ‘luikjes’ opengaan is het alsof je als lezer zelf omringd wordt door alles wat Stella te wachten staat.
Dit verhaal leest als een hartverwarmend-romantische kerst familiefilm. Een vlot geschreven lekker te lezen verhaal vol hartverwarmende momenten en onverwachte verrassingen waarbij het kerstgevoel van de pagina’s af sprankelt. Stella maakt samen met haar beste vriend, zus en haar kinderen van alles mee tijdens haar missie om iedereen een magische kerst te bezorgen. En om het mysterie te ontrafelen van haar eigen gulle gever want wie brengt háár toch al die stukjes kerstmagie? Deze vraag krijgt een onverwacht, verdrietig maar vooral hoopvol antwoord....