Fijne feelgood!

ilonka.audiobooks ilonka.audiobooks
13 mrt 2026

‘Uit het hart’ van Denise Meijer is een lekker vlot geschreven feelgood romance. Denise heeft met haar vlotte schrijfstijl, gevoel voor humor en ‘het alledaagse’ een actueel verhaal neergezet dat wordt verteld door Nienke en Maurits.

Nienke is journalist en gaat na een strenge selectieprocedure aan de slag bij het bekende magazine Zinnia. Het is haar droombaan en vol goede moed begint ze aan haar eerste werkdag. Hoewel er ruimte is voor maar een nieuwe collage blijkt er, naast Nienke nog iemand aangenomen. Maurits is niet alleen een knappe man maar ook een groot mysterie. Niemand weet wie hij is en wat hij komt doen.

Hoewel Nienke helemaal op haar plek is bij haar nieuwe werkgever irriteert ze zich mateloos aan de verschillende signalen die Maurits aan haar geeft. Het ene moment lijkt hij dichterbij te komen en haar in vertrouwen te nemen terwijl hij daarna weer afstand houdt. Maurits heeft echter een reden om zijn verleden niet met iedereen te delen…

Het luisterboek heeft 1 goede voorleesstem gekregen. Hoewel ik er altijd voor pleit dat de perspectieven hun eigen stem krijgen vond ik het nu niet per se storend dat Maurits geen eigen stem heeft gekregen. Dit omdat het verhaal is opgedeeld in stukken waarin we langere tijd meegaan met Nienke in het heden en Maurits twee jaar eerder.

‘Familie is er in alle soorten en maten. Groot en klein, hecht of juist uit elkaar gevallen.

Door deze opzet bouwt het verhaal zich langzaam op en krijgt de lezer een goed beeld van de twee hoofdpersonages die sympathiek, realistisch en herkenbaar zijn. Net als iedereen zijn ze gevormd door het gezin waarbinnen ze zijn opgegroeid en de moeilijke dingen waar ze mee moesten dealen. Terwijl Nienke in het heden van haar nieuwe baan geniet en uitzoekt wat zij wil in het leven, worstelt Maurits met zijn verleden, de keuzes die hij heeft gemaakt en de gevolgen hiervan.

Leuk, en helemaal van deze tijd vind ik dat Denise diversiteit in gezinssamenstellingen en relatievormen rondom de hoofdpersonages heeft aangebracht. Het geeft het verhaal van Nienke en Maurits net even wat meer body.

Denise Meijer heeft met ‘Uit het hart’ een lekker te luisteren romance opgebouwd. Een slowburn feelgood met een actuele diepgang waarin ze een mooie balans heeft gevonden tussen een aantal realistische en confronterende thema’s, fijne humor en heerlijke romantiek…

Meer recensies van ilonka.audiobooks