Fileflirt
‘Fileflirt’ van Fabienne Swinkels is na ‘Vesterbankflirt’, ‘Koffieflirt’ en ‘Strandflirt’ alweer het vierde deel van de Flirts serie rondom de vijf vriendinnen die samen de 'kakelgroep' vormen.
Hoewel Kimberley deel uitmaakt van deze vriendinnengroep voelt ze zich het prettigst op de achtergrond. Door een heftige gebeurtenis is haar leven, en het leven van anderen, op alle vlakken veranderd. Gevoed door schuldgevoel en de verwachtingen van anderen zorgt ze voor iedereen behalve voor zichzelf.
Toch droomt ze van een betere toekomst en nu al haar vriendinnen hun grote liefde hebben gevonden zou ze zelf ook niets liever willen. Maar na een reeks mislukte dates lijkt dat sprookje verder weg dan ooit. Tot ze in de file staat en haar oog valt op een irritante maar ook enorm aantrekkelijke bestuurder…
Fabienne Swinkels heeft een vlotte en levendige schrijfstijl. De vriendinnen zijn inmiddels kennissen geworden en het is leuk om de verhalen achter de eerste indruk te lezen. ‘Fileflirt’ is opnieuw een lekker luchtig gemakkelijk te lezen verhaal. Kimberley is een realistische personage met menselijke gedachten, gevoelens en gedrag. Haar verhaal bevat een gevoelig thema, dat van haar tegenspeler ook. Toch heeft de auteur hier een mooie balans in gevonden waardoor het verhaal vooral hartverwarmend en zwijmelend romantisch is.
De flirts serie bestaat uit fijne, vlotte en heerlijke romantische verhalen waar de vriendinnen een persoonlijke reis maken en hun grote liefde vinden. Het verhaal van Kimberley heeft me het meest geraakt en ook de match met haar grote liefde vind ik fijn. Zij maakt zelf, met hem en dankzij hem een mooie ontwikkeling door. Het verhaal maakt indruk en maakt me ook nieuwsgierig naar toekomstige langere verhalen van deze auteur!