Weer een échte Kaat de Kock feelgood!
Als ik ergens vrolijk van word dan is het wel van de feelgood verhalen van Kaat de Kock. De verhalen staan altijd garant voor een paar uurtjes luisterplezier. Haar schrijfstijl is lekker vlot, levendig, vol heerlijke humor en hartverwarmende romantiek., Met ‘Het singleshuis’ heeft ze dan ook weer een heerlijke weglezer geschreven, dit keer met een best friends to lovers trope.
Romy en Maxim kennen elkaar al jaren en zijn beste vrienden. Ooit had Romy wel gevoelens voor hem, maar hij is een player en doet niet aan liefde. Ze vierden samen hun diploma en hun eerste baan en zoeken samen een plek om te wonen. Omdat de huurprijzen in de stad nauwelijks te betalen zijn, besluiten ze op zoek te gaan naar een kamer in een cohousing. De zoektocht verloopt niet bepaald soepel en wanneer ze eindelijk een kamer gevonden hebben lijkt alles dan ook bijna te mooi om waar te zijn.
‘Het singleshuis’ is geschreven vanuit het perspectief van Romy. Het is heerlijk om haar te leren kennen en in haar gedachtegang mee te gaan. Romy is sympathiek, een tikkeltje naïef maar staat vooral positief in het leven. Ze heeft zin in haar nieuwe woonsituatie en gaat vol goede moed aan de slag bij haar nieuwe werkgever. Maar op beide plekken lijkt alles verkeerd te lopen, voelt ze zich niet begrepen en onzeker. Maar hoewel Romy in eerste instantie wat naïef overkomt blijkt al gauw dat ze niet met zich laat sollen. Maxim blijft wat in de schaduw staan, ik had hem graag ook wat beter leren kennen.
‘Dit is waar ik naar zocht. Dit is thuis. Waar we ook zijn. Als we maar samen zijn, voor altijd…’
Een hartverwarmend grappig en romantisch verhaal vol kleurrijke personages. Een verhaal waarin Romy haar weg zoekt in een wereld waarin anderen je niet per se het beste gunnen, en waar blijkt dat je in jezelf moet blijven geloven. Soms naïef en onhandig maar ze volgt haar gevoel en vindt uiteindelijk wat ze zocht..