Advertentie

Twee verhalen van grootse liefdes, de een speelt zich af voor de eerste wereldoorlog , een mooie brutale meid uit het provinciestadje Peronne vindt haar geluk in Parijs.
Wanneer een schilder haar ontdekt in het mondaine warenhuis koopt hij heel wat sjaals bij haar voordat ze uitgenodigd wordt. De twijfel nadat ze gehoord en gezien heeft dat hij veel vrouwen/modellen kent is snel verdwenen na een gepassioneerde nacht en ze trouwen
De tweede liefde beschrijft een huwelijksreis van een bevlogen architect en zijn vrouw Liv die na een kennismaking van een paar maanden trouwen. Hij heeft het erg druk en tijdens hun huwelijksreis laat hij haar vaak alleen omdat hij met een belangrijke klant gesprekken voert omdat die ook in Parijs verblijft.
Met teleurstelling en boosheid gaat ze alleen op pad naar Musee D’orsay waar ze onder de indruk is van een schilderij van Eduard dat hij geschilderd heeft toen zijn vrouw boos was. Liv herkent zich hierin.
Dit kleine boekje is de voorgeschiedenis van het boek Portret van een vrouw, waarin je kunt lezen hoe hun beider levens verlopen.

Reacties op: Een week in Parijs

205
Een week in Parijs - Jojo Moyes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners