Totaal onverwacht

Inge Inge
17 mrt 2020

Op het eerste gezicht lijkt het een feelgood roman maar als je begint te lezen valt de pittige maar zeer aangename schrijfstijl meteen op. Het kost geen enkele moeite om even lekker in het boek te komen. Tevens ben je zo begaan met de hoofdpersonen dat het boek wegleggen geen optie is.
Het boek gaat over de 24 jarige Femke die door haar onverwerkte verleden niet zichzelf kan zijn. Uiteindelijk breekt haar dit en haar huisarts en werkgever grijpen in. Met de diagnose burn-out gaat ze van Frankrijk terug naar Nederland waar ze haar jeugd heeft doorgebracht om haar verleden te verwerken.
In dit boek zijn echt alle elementen verwerkt voor een goed boek: spanning, droge humor, romantiek. Ook heftige thema’s worden niet gemeden. De schrijfster laat niet direct het achterste van haar tong zien zodat je een beetje in het ongewisse blijft over het verleden van Femke en wat er gebeurd is waardoor ze zo onderuit is gegaan.
Het boek is eigenlijk het derde deel van de serie over de familie Martens maar zeker standalone te lezen. Tijdens het lezen besef je dat je alsnog de vorige delen wil lezen omdat je nog een tijdje met deze familie mee wil leven. En stiekem ook nog hoopt op een 4e deel…….
Dit was voor mij het eerste boek dat ik heb gelezen van Wendy Brokers maar zeker niet het laatste.

Meer recensies van Inge