Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

#samenlezenwe Rozen & Azijn

Inge 11 juni 2024
Wederom een tussendoortje van Linda Babel en de Verhalenfabriek.
Een historische novelle. Een lief, romantisch en leuk Valentijns verhaal.
Speelt zich af in Midden-Engeland in het midden van de 19e eeuw (1842). Met het taalgebruik uit die tijd uiteraard. (douariere, appelflauwte, struikrover, landloper, lichtenkooi, taveerne, ontbeerde ed.)

Vanuit 3 perspectieven verteld. Lady Rosanne Williams, een eigenwijze wildebras die dit jaar gepresenteerd zal worden aan het hof om te trouwen.
Lord Garret Neville de Markies van Rockingham, de buurman waar ze al sinds haar jeugd een oogje op heeft en welke ze jaarlijks een valentijnskaart aan stuurt en
Jonathan 'John' Whittaker, oud marinier, de ietwat onbehouwen roodharige schoolvriend van haar broer George.

De verhaallijnen van de 3 POVs komen uiteindelijk samen.

Een leuke feelgood met een wellicht wat voorspelbare verhaallijn. Maar het is feelgood dus dat mag. Met een spice scène en intriges en drama. Vlot geschreven, luchtig met humor en een tintje mysterie over de Vinegar Valentijn. Doet denken aan de Jane Austen verhalen uit vervlogen tijden.
Het einde verloopt wat snel. Het boek had van mij iets langer mogen zijn zodat het wat beter uit de verf zou komen. Heerlijk voor even tussendoor.
Benieuwd naar de volgende.

Ik las deze met de leesclub #samenlezenwe #samenlezenwelindababel altijd leuk en gezellig!
En de bespreking is met de auteur.

'Haar rokken schoven tegen zijn benen aan en hij wasemde een geur uit die eigenlijk heel aangenaam rook: kruidig als kaneel, kruidnagel en gember.’

3.25 ⭐️ @inge1970reads

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Inge

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?