Werkelijke liefde
Dit boek is voor mij een beschrijving van echte, werkelijke liefde. Adriaan van Dis brengt de laatste weken van haar leven met zijn grote liefde Eefje door in een hospice. Op die plek passeert alles wat ze samen in de 38 jaar die ze samen hebben beleefd de revue. Het boek is een reis door hun levens en hun liefde voor elkaar. Het is een ode aan Eefje met ook haar onhebbelijkheden.
Ik vond het fascinerend om te lezen dat Adriaan zijn liefde zo groot is dat hij Eefje al die tijd deelt met een Ander. Eefje houdt van twee mannen. En Adriaan houdt genoeg van haar om ondanks dat ieder moment wat hem gegeven is met haar door te brengen. Ik heb graag gelezen over echte liefde op een onconventionele manier. En hoe Adriaan en Eefje tot op het laatst buiten de lijntjes leefden door wijn te drinken uit de theekopjes van het hospice.