Knap boek dat je meteen meezuigt in het verhaal
Ik ben aan dit boek begonnen omdat ik een aantal jaren geleden de Camino Portugues deed, maar ooit ook wel een stuk van de Camino Frances wil doen. Thrillers neem ik normaal niet zo snel vast, maar hier week ik dus vanaf omdat het over de camino gaat.
Wat een boek, zeg! Het zuigt je vanaf het begin mee in het verhaal, zowel met de beschrijving van de caminotocht va Lotte, maar het geeft je zoveel meer inzicht in de gruwelen die in voormalig Joegoslavië gebeurd zijn en waar de man van Lotte die zelfmoord pleegde op de camino mee in betrokken was. Die gruwelen die vroeger ongetwijfeld in het nieuws aan bod zijn geweest waren toen een beetje een ver-van-mijn-bedshow waar ik weinig aandacht aan heb besteed destijds, maar dit boek belichtte dat erg goed en op een heel menselijke manier: het is immers nooit zwart-wit en mensen kunnen erg beïnvloed worden door hun omgeving en hun voorgeschiedenis, dat blijkt ook in dit boek weer.
Het kriebelt nu weer om nog eens een camino te lopen, al hoop ik uiteraard wel om minder gevaar te lopen dan het hoofdpersonage Lotte.
Prachtig geschreven boek dus!
Prachtig geschreven boek dus!