Mooi boek
Vanaf de eerste pagina merkte ik dat dit geen luchtig boek zou worden. @kirsten.deconinck schrijft met een mooie combinatie van eerlijkheid en kwetsbaarheid dat je haast niet anders kan dan meegezogen worden in haar verhaal. Haar manier van schrijven vond ik heel puur en maar heel confronterend.
Wat mij het meest raakte, is hoe ze thema’s als verlies, veerkracht en de zoektocht naar betekenis verteld. Het is geen zwaar geschreven boek in de zin van moeilijk taalgebruik, integendeel, het verhaal is vlot en voor iedereen wel te lezen, maar de emoties en thema’s die in het boek voorkomen, vond ik soms intens.
Het voelde soms alsof ik naast haar zat. luisterend naar een verhaal dat je stil maakt en tegelijk aanzet om na te denken over je eigen keuzes en wat er écht toe doet in het leven. Er zaten momenten in het boek die ik even moest wegleggen.
Wat mij persoonlijk het meest is bijgebleven, is de boodschap dat “jong zijn” niet alleen met leeftijd te maken heeft, maar vooral met hoe je in het leven staat. Het boek heeft me eraan herinnerd om meer stil te staan bij het nu, en minder te leven vanuit angst voor morgen.
.5 ster
Cijfer 7.5