Zit goed in elkaar
Marcel krijgt het voor elkaar: hier een niet-fan van horror die dit boek toch met veel plezier heeft gelezen. Voor een watje als ik is zo’n boek best even slikken en ik vond de bijna-dood van hondjes en babybroertjes best heftig. Maar het verhaal zit razend goed in elkaar en vanaf de eerste pagina zat ik er meteen in. Alle hoofdpersonages zijn heel levensecht neergezet en dat vind ik echt knap. Zelfs Het Kwaad krijgt in de loop van het verhaal een menselijke en invoelbare drive om te doen wat ze doet. En wat ik echt knap vind is hoe het duister, het kwaad is beschreven. Wat je leest kan niet en heb je nog nooit gezien, en toch zag ik het voor me. Dan kun je schrijven!
De opbouw van het verhaal zit ook goed in elkaar. Ergens had ik verwacht dat het verhaal in alle opzichten een happy end zou hebben, maar dat gebeurt toch niet, wat ik ook goed vind. Anders was het wel heel sprookjesachtig.