In de boekenwinkel van Edinburgh

Iris406 04 augustus 2025
Ik heb dit boek in de zomer gelezen (op een regenachtige dag). Ik kan niet wachten tot de donkere dagen er weer aankomen waarbij je lekker knus op de bank kan zitten onder een dekentje met kaarsjes aan. Dit boek bracht me even naar die tijd toe.
Het is zeker vier sterren waard. Het is een leuk verhaal, leest lekker weg en het is een echte feelgood.
Zo nu en dan was de hoofdpersoon wel wat pessimistisch/negatief maar dat draaide ook helemaal bij. En heel eerlijk wie is dat niet. Als je geen eigen woonplek kunt vinden en in een winkel werkt, waarvan de toekomst niet zeker is. Ik zie het mooie Edinburgh helemaal voor me en kan niet wachten om er een keer naartoe te gaan.
De titel begrijp ik niet helemaal. Het zal net zo goed “In de boekenwinkel van Edinburgh” kunnen heten. Alhoewel ik het boek dan nooit had gekocht. Kerst is wel een terugkerend thema in het boek maar de kerstdagen zelf komen nauwelijks aan bod. Wat ergens wel jammer is.
Wat ik vooral meeneem uit het boek is “wie goed doet, wie goed ontmoet”. Want daarkomt het uiteindelijk wel op neer.

Meer recensies van Iris406

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.