Sterke psychologische thriller

JanaWillems 15 april 2020
Een boeiend boek dat ik gelezen heb in het kader van de Hebban longlist nominaties.
Het hoofdpersonage, Jim Vermeersch, is een man die alles lijkt te hebben. Hij woont in Londen en bezit daar een succesvolle patisserie. Met zijn vrouw en zoon vormt hij een gelukkig gezin. Alles lijkt op wieltjes te lopen, tot hij wakker wordt in zijn ouderlijk huis in Belgiƫ met twee jaar geheugenverlies. Zijn vrouw is spoorloos verdwenen en zijn zoon heeft een grondige hekel aan hem.
Jim weet totaal niet wat er gebeurd is in die afgelopen jaren, wat er met zijn vrouw is gebeurd of waarom Vince zo snel mogelijk het huis wil verlaten. Al wat hij weet is dat hij op een of andere zelf verantwoordelijk is voor de slechte vader-zoon band en het vertrek - of de verdwijning - van zijn vrouw.
De onderhuidse spanning is vanaf het begin zo voelbaar dat je meteen meeleeft met het hoofdpersonage en even nieuwsgierig en nerveus bent als hij om te ontdekken wat er nu echt aan de hand is.

Meer recensies van JanaWillems