Onafgebroken actie
Ik lees voor 80% historische romans. Dan wil je af en toe ook eens wat anders en dan probeer ik een thriller. De thrillers vinden mij meestal. Op onverklaarbare wijze verschijnt op mijn facebook tijdlijn een advertentie van een boek met een titel die ik niet naast me neer kan leggen. De beller op lijn vier. Wow wat een titel. Mijn brein wordt direct aan het werk gezet. Ik zoek het boek op, lees de achterflap en koop het direct. Het eerste boek van deze schrijver dat ik lees. Het heeft op alle manieren aan mijn verwachtingen voldaan. Een vlotte, directe schrijfstijl met veel dialogen. Aansprekende personages aan wie je gelijk een hekel hebt of met ze meeleeft. Een vrouwelijke hoofdpersoon vind ik een pre. En zo veel plotwendingen dat een kustweggetje met haarspeldbochten in Italiƫ jaloers zou zijn. Plotwendingen zijn leuk, maar alleen als ze niet voorspelbaar zijn en dat zijn ze niet. Erg onder de indruk van dit boek.
Als ik toch een verbeterpunt moet noteren is het de vertaling. Het ebook staat vol fouten. Niet een enkele (dat is niet te voorkomen hoe vaak redacteuren er ook naar kijken) maar tientallen. Ik weet niet of de papieren versie dat ook heeft, maar het ebook dus wel. Jammer, dat leidt wat af.
Het nawoord zal mij ook bijblijven (ik lees ze altijd graag). Barker schreef het in maart 2020 toen de pandemie net was uitgebroken. Hij spreekt de lezer in de toekomst aan, wetende dat het boek pas medio 2021 onder onze ogen komt. Surrealistisch en dat komt binnen.
Een aanrader wat mij betreft. Wanneer ik weer eens een break van de historische romans zoek, zal ik zeker een van zijn andere boeken bekijken.