Advertentie

Een (voor mij) onverwacht pareltje! Toen ik zag dat Elizabeth Gilbert de schrijfster was van dit boek was ik een beetje sceptisch. ‘Eten, bidden, beminnen’ vond ik zelf eigenlijk niet zo bijzonder. Hoe anders ervaarde ik dit boek!

De 19-jarige Vivian wordt door haar ouders naar haar tante in New York gestuurd nadat ze er met de pet naar heeft gegooid tijdens het eerste jaar van haar studie.
Tante Peg leidt daar een eigen theatertje waarin lichtvoetige voorstellingen worden opgevoerd. Vivian maakt in New York kennis met het losbandige revue- en nachtclubleven van de jaren ‘40.
Jaren later schrijft ze in een brief aan de dochter van een vriend hoe haar leven sindsdien is verlopen.

Wat een heerlijk boek! Ik heb hier van het begin tot einde van genoten! Elizabeth Gilbert weet geweldig de sfeer te beschrijven van het leven van revuemeisjes in de jaren ‘40. Het verhaal is licht zonder dat het ooit luchtig wordt. Ondanks dat Vivian een leven leidt wat tegen alle regels hoe een vrouw zich in die tijd werd geacht te gedragen indruist, is ze een personage om van te houden! Een verhaal met vaart, humor, sfeer en onverwachte wendingen!

Reacties op: Een verhaal met vaart, humor, sfeer en onverwachte wendingen!

205
Stad van meisjes - Elizabeth Gilbert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker