Een boek over de magie van boeken... wat wil je nog meer?!
Lilian Delaney is in dienst als boekbinder en daarnaast helpt ze haar vader in diens boekwinkel. In een vak dat gedomineerd wordt door mannen is het voor haar lastig carrière te maken maar haar werk wordt gewaardeerd en opgemerkt. Wanneer ze plotseling een oud, half verbrand boek in handen krijgt en daar een brief in vindt, komt ze terecht in een mysterie wat haar niet zomaar meer loslaat. Er blijken meer van deze boeken in omloop en Lilian gaat op zoek. Maar ze is niet de enige die de boeken in handen wil krijgen, en met haar zoektocht dreigt ze haar leven en dat van haar geliefden op het spel te zetten.
Als E-book is dit verhaal al te lezen, maar fysiek ligt het boek pas op 27 januari in alle winkels, en ooooh, deze wil je! Ik heb zo ontzettend genoten van dit boek! Qua genre laat het zich wat moeilijk vangen, ik denk dat het zich het beste laat omschrijven als een historische roman met een mysterieus tintje. Daarnaast is het ook een prachtig liefdesverhaal én neemt het je mee op avontuur. Maar ook vrouwenrechten en feminisme komen erin naar voren. En natuurlijk de liefde voor boeken en alles er omheen.
A.D. Bell neemt je mee in een spannend boekenavontuur door het Engeland van de vroeg 20e eeuw, vooral door Oxford en door Londen. Lilian is een bevlogen en sprankelend personage en vooral haar band met haar werkgever John Caxton vond ik geweldig. Het boek leest heerlijk weg en zit vol met historische verwijzingen naar het boekenvak, zonder dat je het gevoel hebt een geschiedenisboek te lezen. Er is ook nog een grappig en mysterieus detail in het boek verwerkt, maar daarvoor moet je echt doorlezen tot het eind.
Ik ben echt een poosje van de wereld geweest met dit verhaal want wat is er voor een boekenwurm heerlijker dan je te verliezen in een boek over, jawel, de magie van boeken! Aanrader!