Een klaproos staat voor vergeving
Nicole heeft beslist om toch haar moedergevoel te volgen en is zonder medeweten van haar partner, hij wil geen kinderen, toch gestopt met het nemen van de pil. Haar zwangerschap zorgt echter voor een breuk tussen beide partners. Als klap op de vuurpijl krijgt Nicole ook nog eens te horen dat haar baby mogelijks een hartafwijking heeft, die wellicht een erfelijke oorzaak heeft.
Om haar verdriet te zalven en meer te weten te komen over haar eigen oorsprong beslist Nicole om enkele dagen bij haar moeder te gaan logeren. Daar aangekomen vertelt Marianne haar hele verhaal en kan de zoektocht voor Nicole beginnen. Het verhaal neemt je mee doorheen het verleden van Marianne en haar uitwisselingsjaar in Frankrijk alsook het verhaal nu over de zwangerschap en relatie van Nicole. Een mooie mix van beide!
Aanvankelijk vond ik de tijdssprongen wat verwarrend omdat ze niet echt aangegeven werden in het voorgaande hoofdstuk. Maar gaandeweg het verhaal stoorde dit minder en viel het allemaal wel goed samen. Ik heb van dit boek genoten! Zeker de kennis rondom de moeilijke relaties naar aanleiding van de tweede wereld oorlog tussen Frankrijk en Duitsland tot ver in de jaren 1970 waren mij niet zo bekend.
Een aanrader!!