Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Gloriedagen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 115 4 169 3 118 2 19 1 2

Gloriedagen

423

Rank 170 Gelezen 444 Aan het lezen 27 Wil ik lezen 468 Favoriet 19 Recensies 11
Feelgood Artikelen 1 Newsroom 1 Lijsten 3 Spots 2   Topics 0

Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Waldfriede – voorheen een chic sanatorium voor de rijken – wordt een hospitaal voor álle Berlijners. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep en armoede om zich heen grijpen, waar de nog jonge Weimarrepubliek zich nauwelijks staande kan houden omdat nationalistische stemmen dagelijks aan kracht winnen, is het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Maar het personeel van Waldfriede is vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad – wat de roerige politieke tijden hun ook voorschotelen.

+


Genre
Feelgood
Vertaalde literaire roman, novelle
Historische roman (populair)
Serie
Waldfriede (1)
Vertaald door
Lilian Caris Iris van der Blom
Aantal pagina’s
571
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
21 juni 2022
Laatste editie
21 juni 2022
ISBN
9789022595510 , 9789402318647


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (11)

Keuze van de redactie
Marieke Scheers Hebban Recensent

Mooi verhaal, maar erg braaf

door: Marieke Scheers 1 reactie 2 likes ebook

De Duitse Corina Bomann schrijft historische feelgoodromans, zowel standalones als series. Haar nieuwste reeks is de 'Waldfriede'-serie, gebaseerd op de geschiedenis van het gelijknamige Berlijnse ziekenhuis. De vertaling is gedaan door Lilian Caris en Iris van der Blom. Het boek start met een...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Gloriedagen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken