Goed begin van een nieuwe serie!
Ik heb genoten van Verborgen in de sneeuw, een uitstekende Scandinavische thriller die wat mij betreft helemaal voldoet aan de verwachtingen die ik bij het genre heb. Viveca Sten zet een spannende en sfeervolle setting neer in het winterse Åre, waar de kou bijna voelbaar is tijdens het lezen. Die sfeer alleen al maakte dat ik werd meegezogen in het verhaal.
Wat ik vooral goed vond aan dit boek zijn de meerdere verhaallijnen die op een natuurlijke manier in elkaar grijpen. Sten weet die lijnen knap op te bouwen en geloofwaardig met elkaar te verbinden, zonder dat het gekunsteld aanvoelt. De personages zijn overtuigend neergezet, met hun eigen motieven, twijfels en geheimen. Het is geen thriller vol loze actie of ongeloofwaardige wendingen, maar juist een verhaal waarin de spanning langzaam wordt opgebouwd, precies zoals ik het graag lees.
Verborgen in de sneeuw is een solide begin van een nieuwe serie, en ik kijk uit naar het vervolg. Een aanrader voor iedereen die houdt van goed geschreven, realistische thrillers met die kenmerkende Scandinavische sfeer.