Spannende YA met verschillende lagen

jimmycams 26 december 2024 Auteur
Ik leerde de sympathieke auteur Inge kennen op een boekenbeurs. Als fan van dystopische YA boeken zoals The Maze Runner, The Hunger Games en Divergent, was ik erg benieuwd naar wat zij ervan had gemaakt. Mijn conclusie: het past zonder meer tussen die verhalen.
Het verhaal leest als een trein, terwijl de personages toch diepgang hebben en er voldoende wordt stilgestaan bij de vele emoties die meespelen. Verraad, wantrouwen, verdriet, maar ook vreugde, opluchting en liefde. Dit allemaal zonder geforceerd over te komen.Op zich is het daarom al een pageturner, en een prima boek.

Wat het een uitstekend boek maakt, zijn de dieperliggende lagen, die veel korter bijkomen dan je denkt. De klimaatcrisis is er een van, en misschien de meest duidelijke, hoewel dit slechts een achtergrondgegeven vormt voor het verhaal. Sterker nog is het regime, waar meisjes tweederangsburgers zijn. Een keuze die reeds vandaag al erg herkenbaar is.
Blij dat ik deze parel heb ontdekt!

Meer recensies van jimmycams