Een verhaal voor een heerlijk Kerstgevoel

JoëllavdB 15 november 2024
Tijdens het lezen van de Geur van dennenkransjes kreeg ik direct zin om de kerstboom op te gaan zetten en me te omringen met dennengroen, kaarsen en kerstversieringen.

In het verhaal maken we kennis met Alicia en Levi. Als je een van Inamaria's vorige boeken De smaak van harteschijn hebt gelezen, zijn het geen onbekenden voor je. Alicia is een hardwerkende vrouw, echt een workaholic. Ze zet haar complete privéleven opzij voor haar baan als manager van een hotel. en heeft een hekel aan Kerst. Als bakker van het hotel heeft Levi een kans gekregen zijn leven weer een beetje op orde te krijgen na een poosje in de gevangenis te hebben gezeten. Tot zover gaat het helemaal prima in hun leven, Alicia werkt zich te pletter en Levi richt zich volledig op het bakken van de allerlekkerste gebakjes voor bij het ontbijt. Hij heeft ambitie om zich verder te ontwikkelen in het bakkersvak.
Totdat..... ze onwetend van elkaar worden uitgenodigd voor een speciaal etentje bij Alicia's beste vriendin Mandy en Levi's halfbroer Jonas. Aan het einde van deze avond zijn Alicia en Levi onverwacht met elkaar verbonden en dat brengt nogal wat teweeg. Zonder spoilers weg te geven: Levi is een stuk beter in van het leven genieten dan Alicia en langzaam maar zeker wordt zij meegesleept in het gezamenlijke project dat hij heeft bedacht! Stukje bij beetje ontdooit Alicia en als lezer kom je steeds een beetje dichter bij haar geheim; de oorzaak waarom ze zich zo in haar werk begraaft en Kerst probeert te ontlopen. Dan ontstaan er allerlei misverstanden en die leiden tot een climax in de relatie tussen Alicia en Levi. Hoe dat afloopt, mag je zelf ervaren.

Inamaria Kiekens heeft een hele fijne schrijfstijl met mooi gevormde zinnen en je ziet haar hoofdpersonages zo voor je. Daarnaast kan ze fantastisch de lekkernijen die Levi allemaal maakt beschrijven. Het water loopt je in de mond. Dit alles tegen de achtergrond van de naderende kerst, waardoor het hotel helemaal in kerststijl wordt aangekleed. Je hoeft je tijdens het lezen niet te vervelen, want naast de verhaallijn van Levi en Alicia, gebeurt er ook van alles met de gasten in het hotel.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en vergeet vooral het dankwoord van Inamaria aan het einde van het boek niet te lezen!

Meer recensies van JoëllavdB