Verzengende stilte, een boek dat moeilijk weg te leggen is!
Met een zucht sla ik Verzengende stilte van Marja Boomstra dicht. Ik had het boek speciaal bewaard voor een vakantieperiode, want de boeken van Marja zijn zó spannend, dat ze moeilijk weg te leggen zijn.
In Verzengende stilte lezen we verder over Chaja, nadat het vorige boek Verbroken verleden geëindigd was met een klifhanger. Marja schrijft in het begin van het boek een korte terugblik naar Verbroken verleden en dan zit je er gelijk weer helemaal 'in.' We komen meer te weten over de demonen uit Chaja's verleden, zoals Theodoor haar vader die in de gevangenis zit. Wat is er vroeger in hun gezin gebeurd en wat is de rol van Chaja (toen nog Eva) hierin. Bovendien wordt ze nog altijd achterna gezeten door Lucinda en haar vriendinnen. Maar waarom toch? FBI-agent Reaven wil graag helpen, maar ook hij twijfelt aan Chaja's onschuld als er steeds meer verhalen boven water komen? Wat betekent dat voor zijn liefde voor Chaja? En Chaja zelf? Chaja wil zó graag rust en haar eigen leven leiden, maar ze wordt steeds ingehaald door de gebeurtenissen uit haar verleden. Kan en wil ze uiteindelijk de 'verzengende stilte' doorbreken om schoon schip te maken en haar liefde voor Reaven een kans te geven? De verhaallijnen in het boek zijn ontzettend spannend. Als lezer voel je mee met Chaja en haar eenzame strijd, maar je wil ook heel graag weten wat er in het verleden is gebeurd en wat haar rol hierin is. De diverse plottwists zijn briljant en dat maakt van Verzengende stilte een hele spannende thriller tot het allerlaatste hoofdstuk.