Humor en ontroering

JoëllavdB 20 februari 2024
Wat een bijzonder boek heeft Gaia met 'eicel' geschreven. Het is een rollercoaster van voor mij herkenbare en onherkenbare emoties en ervaringen op een geweldige manier beschreven. Ondanks dat er hele heftige onderwerpen in het boek voorkomen als een verkrachting en een eetstoornis, is er veel humor in het boek. In een interview las ik dat ze niet heeft geprobeerd grappig te zijn, het hele verhaal is ook best heftig. Maar waarschijnlijk door de eerlijke en beschouwende manier van schrijven heb ik toch veel moeten lachen. Er waren ook gedeeltes die me enorm ontroerden. Gaia heeft de gave om zo te schrijven dat je als lezer het gevoel hebt, dat je er echt bij bent. Stoppen met lezen was geen optie. Een volgend boek van Gaia ga ik zeker lezen!

Meer recensies van JoëllavdB