Ben jij ook een uitsteller? Dan is dit het perfecte boek voor jou!
Aangezien ik een kei ben in het uitstellen van de taken waar ik geen zin in heb, leek het mij een goed idee om dit boek te kopen. Het boek geeft namelijk diverse praktische tools die de lezer helpt om uitstelgedrag te herkennen en te voorkomen, om zo super-productief te worden.
De term "Eat That Frog" is een geweldige metafoor voor de belangrijkste taak (de kikker) op je to-do-lijst en welke je het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Het blijkt dat de belangrijkste taak ook de grootste impact op je leven heeft en het grootste resultaat zal opleveren en mede hierom vinden veel mensen het beangstigend om ermee aan de slag te gaan.
Dit boek leert je d.m.v. een drietal stappen, de ABCDE-methode en een leuke oefening om te bepalen waar je prioriteit moet liggen en welke taak dus het belangrijkst is op je to-do-lijstje (stap 1)
Zodra je inzicht hebt in je prioriteiten, is het ook veel eenvoudiger om de minder belangrijke taken te scheiden van je belangrijkste taak (stap 2: de kikkervisjes scheiden van de kikker).
Als laatste leert het boek je hoe je het beste jouw beschikbare tijd in kunt plannen, zodat je dit optimaal benut bij het afwerken van je takenlijst (stap 3). Er wordt geadviseerd om pas een andere taak te starten nadat je de belangrijkste volledig hebt afgerond.
Ik raad dit boek aan iedereen aan! Het heeft een heerlijk compact formaat en door het begrijpbare taalgebruik in de zinnen, maakt dat het boek geschikt is voor vrijwel alle geïnteresseerde lezers. Wat mij betreft een dikke 10+ voor het boek. Sinds kort ook beschikbaar in een prachtige nieuwe uitgave van een boek door de uitgeverij "Maven Publishing".