Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Heerlijk voorleesboek

jolandeverhulst 10 juli 2024
Dit boek heb ik de afgelopen periode voorgelezen in mijn middenbouw klas (gecombineerde groep 3/4/5), geweldig! Leuk verhaal, mooie plaatjes en heerlijke karakters. De leerlingen hebben in hun 'mijn moeder is een gorilla boekje' meegetekend met het verhaal. Het verhaal gaf voldoende input voor creativiteit om lekker te tekenen tijdens het voorlezen. Zelfs al waren er maar 5 minuutjes over aan het eind van de dag, dan vroegen de leerlingen, juf lees nog even voor uit mijn moeder is een gorilla! De ah’s en de oh’s kwamen uit de klas op het moment dat Jonna zich lekker nestelde in de haren van gorilla. Mooie duiding van klein geluk en ambtelijke & bureaucratische systemen (er is 1 kind te veel in Huize Paardenbloem en die moet weg voor de inspectie komt). In de klas, heeft het laatje waar we gevonden potloden en gummen bewaren heeft inmiddels de illustere naam ‘Huize Paardenbloem’ gekregen.
En inderdaad, zelf het boek gekocht omdat het kaft zo uitnodigend is, de titel trouwens ook!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van jolandeverhulst

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.