Zo’n mooi verhaal!

Na Zwaluwdans kon ik niet wachten op het nieuwe boek van Jet!
Ik vond het heel leuk dat Jet haar volgers op Instagram mee nam tijdens de research voor dit boek, dus ik kon niet wachten om het te gaan lezen.

Als de sterren fonkelen is een verhaal over vergeten slachtoffers van de tweede Wereldoorlog, namelijk de dwangarbeiders. Ikzelf wist hier eigenlijk ook niets vanaf. Verschrikkelijk om als jonge man opgeroepen te worden om te gaan werken voor de vijand onder vreselijke omstandigheden. Om bij thuiskomst vervolgens met argwaan te worden behandeld. Het feit dat er door vele mensen nooit gesproken is over deze jaren maakt het ook erg verdrietig, maar in dit boek staat de liefde vooral centraal.

We lezen drie verschillende perspectieven: Liz in 2010 en Bram en Saar tijdens de tweede Wereldoorlog. Liz is de kleindochter van Bram en Saar en is vastbesloten om erachter te komen wat haar opa heeft meegemaakt tijdens de oorlog. Ze doet dit door op pad te gaan met haar busje genaamd Luna en de knappe Tom.

Het boek leest en luistert als een trein. Ja, ik heb afgewisseld! Op de fiets naar het werk bijvoorbeeld luisterde ik naar Donna en in de avond las ik verder.
De hoofdstukken zijn soms kort en soms lang. Wat ik heel mooi vond was dat de twee verhaallijnen erg mooi op elkaar aansluiten al gedurende het hele verhaal, niet alleen op het einde.

Jet, wat heb je weer een mooi verhaal op papier gezet. Bedankt!

Meer recensies van Jolien de Rooij-Tensen