Fijn zomer boek!

DE SCHAT VAN AMALFI ~ Sarah Penner

Flaptekst:
1821. Mari DeLuca en de andere vrouwen van het Italiaanse dorp Positano beoefenen de kunst van stregheria, een soort ritueel waarmee ze hun dorp beschermen tegen de zee. Wanneer de wrede gebroeders Mazza dit ontdekken, komt Mari voor een onmogelijke keuze te staan…

HEDEN. Scheepsarcheoloog Haven Ambrose leidt in Positano een expeditie naar oude scheepswrakken. Stiekem hoopt ze echter meer te vinden dan enkel wrakhout, want ze is op zoek naar een schat met kostbare edelstenen. Dan stuit ze op een oud verhaal over hekserij en een gevaarlijke liefde...

Wat vond ik van het boek?

Wat keek ik uit dat dit boek! De vorige verhalen van deze auteur vond ik heel leuk, duale tijdlijn, sterke vrouwen, liefde en een vleugje magie.

In dit verhaal worden we meegenomen naar Italië, de Amalfi kust en serieus… dat is een droom! Ik heb uiteraard even Google geraadpleegd en echt een prachtige omgeving!

We lezen vanuit Mari en haar geliefde Holmes in 1821 en vanuit Haven in de huidige tijd. Wel moest ik even wennen aan alle duik technische termen die in de huidige tijd genoemd worden, ook hier was Google mijn vriend.

Beide verhaallijnen komen stukje voor stukje heel mooi samen. Ik vond het heel boeiend om over de stregheria (hekserij) te lezen en weg te dromen. Zou er een kern van waarheid in zitten?

Ik heb weer genoten van dit verhaal en kijk uit naar een volgend boek van deze auteur.

Zoek jij een heerlijk vlot, mooi en mysterieus verhaal? Zoek dan niet verder!

Heel erg bedankt voor het digitale recensie exemplaar Harper Collins Holland.

Meer recensies van Jolien de Rooij-Tensen