Mooie afsluiting!

Verkorte flaptekst:
Jayne weet één ding zeker: niets is wat het lijkt. Ze is getrouwd met de knapste man van St. Kilda, maar hij is een tiran. Ze heeft haar moeders voorspellende gave geërfd, maar heeft alleen visioenen als mensen in haar omgeving zullen sterven. Daarom heeft ze geleerd om zo min mogelijk op te vallen, naar de achtergrond te verdwijnen.

Geheimen blijven niet langer verborgen, en er wordt iemand vermoord - zoals Jayne al wist. Haar vriendinnen Effie, Mhairi en Flora hebben er iets mee te maken, en in haar dromen ziet Jayne dat het verleden nog niet klaar is met hen...

Wat vond ik van het boek?

De serie is klaar!

Nog even een korte samenvatting:

Deel één: we ontmoeten drie jonge meiden van het schotse eiland St. Kilda, maar we leren de vrij gevochten en jongensachtige Effie het beste kennen.

Deel twee: we leren de stille Mhairi beter kennen, maar stille wateren… you know… Dit deel speelt zich voornamelijk voor deel één af.

Deel drie: het lijkt de knappe Flora voor de wind te gaan, maar schijn bedriegt… Ook dit deel speelt zich grotendeels af voor deel één en tegelijkertijd met deel twee.

In deel vier volgen we ook de teruggetrokken Jayne naast Effie, Mhairi én Flora en komen alle open eindjes samen. Niets is wat het lijkt!

Waar de eerste drie delen qua schrijfstijl vlot zijn, maar qua verhaal niet (hoe kan dat ook wanneer het verhaal zich grotendeels afspeelt op een klein schots eiland) is het verhaal in deel vier juist wél vlot.

Debbie en ik vlogen door het boek heen. Zo knap hoe de auteur al die perspectieven en tijdslijnen in elkaar heeft verweven tot een mooi einde. Of het voor iedereen een gelukkig einde is…? Dát moeten jullie zelf maar gaan ontdekken.

Meer recensies van Jolien de Rooij-Tensen