De ontembare wil van Lady Harewood
Een historische roman welke een alternatieve historie beschrijft. Wat als Napoleon de slag bij Waterloo wel had gewonnen? Dat verhaal is de setting van dit boek, Engeland is bezet door de Fransen met alle gevolgen van dien.
Tegelijkertijd volgen we Hester en Crow en hoe zij door vervelende omstandigheden samen komen en “overleven” tussen alle vooroordelen. Hester heeft namelijk een bruine huid, is koppig en alles behalve een vrouw van die tijd (heerlijk mens!) en Crow heeft nogal een klap gehad van de verschillende oorlogen.
Bijna ieder persoon in dit boek heeft een eigen agenda, volop geheimen dus! Het boek is met vlagen spannend en meeslepend, de romantiek had van mij meer aanwezig mogen zijn.
Vooral in het begin was dit boek een “bumpy ride”.
De schrijfstijl en ik waren geen match. Korte hoofdstukken, lange hoofdstukken, vlotte hoofdstukken en trage hoofdstukken wisselden elkaar af. Ik moest vaak zinnen opnieuw lezen om te begrijpen wat er nu precies geschreven werd. Dat werd in de tweede helft gelukkig anders, toen ging het lezen vlotter en kon ik amper stoppen met lezen zo spannend werd het verhaal!