Meer voor kinden _ Minder voor volwassenen
Het boek zelf is een pareltje. De schitterend uitgevoerde cover en het daarop aangepaste boekblok vormen een prachtig geheel. Een lust voor het oog.
Over het verhaal ben ik wat minder enthousiast dan de meeste lezers. Dat geeft niet: smaken verschillen nu eenmaal. Het verhaal is vlot geschreven en leest als een sneltrein. Kleine spanningsbogen zorgen ervoor dat je niet kunt stoppen met lezen.
Persoonlijk mis ik diepgang, zowel in de karakters als in het verhaal. Daarbij komt dat het echt een kinderboek is en dat er geen ‘handreiking’ wordt gedaan naar de volwassen lezer.
Niets zo moeilijk als een kinderboek of een YA schrijven waarin volwassen zich ook aangesproken voelen. Da’s een vak apart.
Desondanks - en als ouwe brompot - met veel plezier gelezen.
Desondanks - en als ouwe brompot - met veel plezier gelezen.