Opmaat naar meer fantasy
Via het https://www.facebook.com/groups/oergezelligleesclub mocht ik deze keer Broken Truth van Elizabeth Kayland lezen. Dit is deel 1 uit de serie Dragon Wings.
Het verhaal begint met een kennismaking van de hoofdpersonen. Rayianna is een talentvolle studente, heeft fijne vrienden en woont samen met haar grote broer Sai. Een normaal leven op het eerste gezicht. Tot Rayianne steeds vaker dingen ervaart die onverklaarbaar zijn. Wordt ze gek?
Het genre is young adult fantasy en leest daardoor makkelijk weg. Het is een leuk fantasy verhaal met, wat de kaft al verraadt, voor de liefhebber een heuse draak. Zoals ik gekscherend zei toen ik eraan begon: “ik trek me even terug in een andere dimensie”. Dit eerste deel is duidelijk de opmaat naar meer fantasy.
Sommige stukken zijn erg beschrijvend en daar had het wat “sneller” en minder gedetailleerd gemogen. Het verhaal pakt je niet zodanig dat het slapeloze nachten oplevert, maar wel genoeg om nieuwsgierig te zijn naar deel 2. Een aanrader voor liefhebbers van verhalen met draken en magie.