Passende titel. Twee heel verschillende korte verhalen met allebei een heel bijzonder duister geheim.

Jose Jose
16 mrt 2021

Duisterste geheimen

De kliniek - Ellen Kusters

“ De kliniek: Victor organiseert met zijn vrienden een horrorfeest in een verlaten psychiatrisch ziekenhuis. Het feestje verloopt echter anders dan verwacht en wanneer zijn moeder ontdekt waar het feest gehouden werd, wordt ze razend. Victor is vastberaden de waarheid over de kliniek te ontrafelen, maar hij ervaart vreemde emoties en dingen. Als dat maar goed afloopt.”

De kliniek is vlot geschreven en leest lekker door.

Het verhaal start met een proloog, 50 jaar terug in de tijd. Daarna maken we kennis met student Victor, zijn moeder en zijn vrienden. Het lukt Ellen in een korte tijd een goed beeld van het leven van Victor te schetsen. Zijn jeugd was zonder warmte en liefde. Zijn moeder is kil en afstandelijk en blijkt een groot geheim mee te dragen. Het einde is verrassend en laat je als lezer nog wel met een paar vragen achter. Voor mij persoonlijk had dat nog wat verder uitgewerkt mogen worden.

Al met al een spannend en leuk verhaal. Ben benieuwd of Ellen nog meer voor ons in petto heeft.

De verdwijning - K.T. Sterling

“De verdwijning. Maya Kovac woont op een afgelegen eiland. Ze ondergaat gedwee de harde hand van haar ouders. Gelukkig vindt ze sympathie bij de paters in de abdij. Wanneer blijkt dat een pater is verdwenen en een inspecteur van het vaste land komt om de verdwijning te onderzoeken, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Plots bevindt Maya zich in het oog van het onderzoek. Voor het eerst moet ze leren de touwtjes zelf in handen te nemen voordat de waarheid haar hard in het gezicht slaat.”

De verdwijning leest ook vlot en lekker door. Is in een heel andere stijl en sfeer geschreven dan De Kliniek.

Maya is een jonge vrouw die door haar ouders nog als kind behandeld wordt. Thuis vindt ze weinig liefde en bij de paters wordt ze begrepen en vindt de warmte die ze thuis mist. Tot het moment dat er een pater vermist wordt en ze van haar ouders niet meer naar het klooster mag. De verdwijning wordt onderzocht door een inspecteur van het vaste land. Het onderzoek zet de wereld van Maya volledig op zijn kop. De uitkomst van het onderzoek nog meer. Welk duister geheim wordt hier ontrafeld?

De verdwijning is een spannend verhaal, waar je het gevoel krijgt dat de tijd heeft stil gestaan.

Bijzondere combi deze verhalen. Raakpunt is het duistere geheim wat de ouders van beide jonge mensen met zich meedragen. Ik heb beide verhalen met plezier gelezen.

Minpuntje vind ik het kleine lettertype en waarschijnlijk daardoor voor mij onhandige formaat van het boek. Ik denk dat een slag groter prettiger leesbaar geweest.

Meer recensies van Jose