De kerstmissie
Stella neemt in december altijd een hele maand vrij, niet om lekker te ontspannen en relaxen, maar voor haar stichting 'Kerst voor iedereen'. Al sinds Stella een klein meisje is, zet ze zich in voor bewoners van haar dorp Kaarsdijk, om hen een mooie kerst te geven. Nu ze volwassen is zorgt ze er met haar stichting voor dat gezinnen die het moeilijk hebben toch een feestelijke kerst kunnen beleven. Haar huis staat deze maand dan ook in het teken van 'Kerst voor iedereen', want haar woonkamer puilt uit met dozen vol speelgoed en inpakpapier.
Zelf wil ze liever geen cadeaus met kerst en ze is dan ook enorm verbaasd wanneer er een kerstboom met dozen vol decoraties voor haar deur staan, inclusief mensen die de boom neerzetten en versieren. Ook ontvangt ze nog andere cadeaus, waaronder zelfs een auto. Wie is toch deze gulle gever?
Dan blijkt de vaste kerstman door een ongeluk dit jaar geen kerstman te kunnen zijn, maar gelukkig heeft hij al een invalkerstman geregeld, een knappe man die de inwoners van Kaarsdijk, maar ook zeker Stella, al snel in rep en roer brengt. Stelle blijft echter gefocust op haar kerstmissie: 'Kerst voor iedereen', maar de gulle gever en de invalkerstman leiden haar wel af.
Een heerlijke kerstroman die als adventaudioboek verscheen bij Storytel. Ik startte aan het einde van de maand weer eens een abonnement (was heel fijn tijdens de voorbereidingen van de kerstmaaltijd) en las de laatste hoofdstukken op nieuwsjaarsdag op mijn kobo via #koboplus. Deze feelgoodroman gaat over familie, vriendschap en natuurlijk komt er ook romantiek in voor. Ik vond het erg leuk dat in deze roman juist de nadruk werd gelegd op geven, in plaats van ontvangen. Ik denk dat ieder dorp wel een Stella nodig heeft. Ik vond het een heel fijne roman.