Een kaart voor de liefste

Judith (juf-judith) 03 januari 2026
Ava krijgt op school de opdracht om een mooie kaart te maken voor iemand die ze lief vind. Ze maakt een hele mooie kaart, net als haar klasgenoten. Wat ze alleen niet weet, is aan wie ze hem moet sturen. Er zijn zoveel personen om haar heen die lief zijn. De juf, haar moeder, haar vader, haar oma in Curaçao, haar buurmannen en nog veel meer anderen.

Een mooi prentenboek waarin inclusie gewoon is. Zo zie je in dit boek een homoseksueel koppel, meerdere mensen met een donkere huidskleur. Ava neemt je als lezer mee in het bedenken wie ze de kaart zal sturen. Aan het einde van het verhaal kun je dit zelf afleiden, maar wat jongere kinderen zullen daar mogelijk wat hulp bij nodig hebben.
Ik heb genoten van het leuke verhaal. De prenten zijn mooi fantasierijk. Ook vind ik het verhaal een hele mooie boodschap hebben. Een mooi prentenboek dat ik heb gelezen voor de #boekenbingo2026 .

Meer recensies van Judith (juf-judith)