Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een heerlijk boek om interactief voor te lezen

JufDy 10 juli 2024
Ik heb in mijn leven al heel wat prentenboeken voorgelezen maar Rambamboeli blijft mijn favoriet. Sowieso, Rambamboeli, wat een fantastische naam voor een hondje.

De eerste keer dat je het boek leest trek je waarschijnlijk gelijk de conclusie dat kinderen lekker mee kunnen doen met dit boek doordat ze de dieren geluiden kunnen laten horen, maar als je het boek vaker voorleest merk je dat door de herhaling in het verhaal kinderen al snel andere zinnen oppikken en de voorspelbaarheid van het verhaal doorkrijgen.

Voor je het weet zijn het de kinderen die het boek voorlezen en dat het mooiste dat er is bij een prentenboek.

De plaatjes zijn heel kleurrijk, alle omstanders zo divers dat het ook een beetje een zoekboek wordt.

Het is een boek vol humor en drama waar je als voorlezer samen met de kinderen helemaal los kunt. En zelfs na 7 jaar zullen de kinderen Rambamboeli niet afslaan als het bedtijd is.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van JufDy

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.