Advertentie

Pinkeltje is een klein mannetje, niet groter dan je pink. Hij kan met dieren praten en dat is heel bijzonder. Samen met zijn vrouw, Pinkelotje woont hij in Pinkeltjesland. In Pinkeltje op Texel willen ze samen genieten van een heerlijke vakantie op Texel. Ze bezoeken daar een oude vriend Kraaloog, een dwergmuis. Wanneer ze bij hem een nacht doorbrengen, steekt er een enorme storm op. Het nest van Kraaloog wordt meegenomen door de wind en belandt in de takken van een bramenstruik. De volgende dag gaat het drietal jutten op het strand. Een grote groep mensen staat bij elkaar. Er is een albinozeehondje aangespoeld, dat ook meteen de aandacht van Pinkeltje trekt. Het bijzondere dier, krijgt de naam Biem en wordt opgevangen in Ecomare. Maar op een dag is het dier ineens verdwenen. Pinkeltje, Pinkelotje en Kraaloog volgen het spoor. Dit leidt naar een onderaards hol, waar de bemanning van een gezonken schip, met de zeehond, zich schuil houdt.
Lukt het Pinkeltje om de zeehond uit de handen van kapitein Ursula te bevrijden?
Wat een fantastisch avontuur beleven kinderen met Pinkeltje op Texel. Het is een spannend verhaal waarin ze verschillende bijzondere, toeristische attracties van Texel bezoeken. Zo bezoeken ze o.a De Muy, Ecomare, hoeve de Strooppot en De Cocksdorp. Er wordt informatie gegeven over deze plekken en ze maken kennis met de Texelse cultuur. In het verhaal komen ook verschillende dieren langs. De kinderen kennen een zeehond, een kruisspin en een dwergmuis, maar een groene zandloopkever en een lepelaar zijn minder bekend. Terwijl ze het verhaal lezen krijgen ze wat over deze dieren te weten.
Het avontuur van Pinkeltje is de rode draad. De kinderen zijn begaan met het lot van de zeehond en voelen dat de bemanning van het schip, de ss Imme Dros, niet zo vriendelijk is en iets van plan zijn. Er zit voldoende spanning in het verhaal. Pinkeltje en Pinkelotje willen niet gezien worden en ook de Sommeltjes zorgen voor een bijzondere actie.
Pinkeltje op Texel maakt de kinderen nieuwsgierig. Na het lezen willen ze graag dit eiland bezoeken en wie weet komen ze Pinkeltje en Pinkelotje tegen. Zij genieten, na dit avontuur van een heerlijke vakantie op dit eiland!

Tip: Pinkeltje bezoekt meer toeristische trekpleisters in Nederland. Eerder verschenen o.a. Pinkeltje in de Efteling, Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp en Pinkeltje in het Rijksmuseum.

Reacties op: Ga je mee.......naar Texel?

1
Pinkeltje op Texel - Studio Dick Laan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners