Een verhaal over: Liefde, vriendschap en je dromen najagen!

JuffieInHetGroen 20 december 2023
In 'Waterspiegel', het tweede deel van de Liefdesstreken-serie van Karin de Graaff, woont Roan afgezonderd op een woonark in Friesland. Hij werkt op een melkveehouderij, maar het verleden blijft hem achtervolgen. Op een dag botst de vrolijke zeilinstructrice Yfke op zijn woonark en maakt ze kennis met de afstandelijke Roan. Omdat veel van zijn werk over het water gaat, komt Roan wervelwind Yfke tot zijn grote ergernis overal tegen. Dan worden de dagen korter en stijgt de schaatskoorts. Net als de temperatuur daalt ook Yfkes humeur. Blijft het ijskoud tussen Roan en Yfke?

Ik mocht dit boek recenseren van Zomer en Keuning. Voor mij het eerste boek wat ik las uit deze serie. Je kunt ze dus goed lezen als standalone!

Het verhaal speelt zich op meerdere plekken af in Friesland. Yfke doet veel voor de zeilschool in de buurt en is daarnaast enorm creatief en schildert o.a. geboortetegels in de schuur van haar ouders. Ze heeft echter veel grotere dromen.. maar durft ze die na te jagen?

Roan is na een heftige gebeurtenis op een boerderij gaan werken waarbij hij zich volledig heeft teruggetrokken. Tot hij de lieve, stoere, mooie Yfke ontmoet. Yfke herkent het verdriet in de ogen van Roan, zij heeft ook het nodige meegemaakt en dit trekt haar enorm aan in Roan. Roan probeert op zijn beurt Yfke op afstand te houden, maar of dat hem zo goed afgaat?

Ik heb erg genoten van dit verhaal en de ontwikkelingen die Yfke en Roan doormaken. De schrijfstijl van Karin de Graaff is heel omschrijvend waardoor je zonder moeite allerlei prachtige plaatjes in je hoofd krijgt. Je waant je al snel op het water, met je neus tussen prachtige bloemen of met je kont in een trekker op het land op de boerderij. Een voorbeeld van de mooie manier van schrijven van Karin:
‘De hemel had een roze kleur terwijl de dalende zon alle wolken in een oranje gloed onderdompelde. De zon leek een vuurbal die langzaam maar zeker het licht en daarmee alle kleuren van de omgeving met zich meezoog’.

Het verhaal draait om vriendschap en liefde, het overkomen van oud verdriet en je dromen durven najagen! Het is een heerlijke feelgood met de nodige humor. Ik vind het een aanrader voor iedereen die van dit genre houdt.

Ik sluit af met mijn favoriete quote uit het boek:
“het deed haar goed wanneer mensen straalden. Als ze hun plek onder de zon opeisten en zelfbewust in het licht gingen staan”.

Ik wil Zomer en Keuning enorm bedanken voor de mogelijkheid dit boek te recenseren.

Meer recensies van JuffieInHetGroen