Een groter avontuur ga je niet snel tegenkomen!

In ‘De niet zo eenzame tocht van Torre’ maken we kennis met Torre, die na de geboorte van zijn broertje bij zijn oom in de bergen moet gaan logeren. Iets waar hij in eerste instantie helemaal geen zin in heeft. Zijn oom is namelijk wel een beetje bijzonder! Als Torre de zorg krijgt over een klein geitje die bij zijn geboorte zijn moeder is verloren is dat de start van een mooie vriendschap tussen Torre en Natneus (zo noemt hij zijn geitje). Wanneer Natneus en Torre tijdens een ontdekkingstocht door het water worden meegesleurd is dat de start van een groot avontuur!

In dit boek ontmoet je ‘bevleugelde’ (niet te verwarren met feeën, want berg je dan!), aardmannetjes, een berglor, iets met een bobbelkont en zeer grote en kleine andere fantasiewezens!

Vanaf het eerste moment word je meegenomen in een fantastische wereld, een oneindig avontuur maar ook mooie lessen! Want er zitten heel veel lagen in dit boek wat het ook weer perfect maakt om met kinderen over te praten en nadenken. Hoe reageer jij namelijk op spannende dingen? Bevries jij ook weleens zoals Torre of word jij snel boos?

Annekarijn maakte daar een geweldig uitgebreide lesbrief bij. Die je kunt downloaden op haar site. Echt een aanrader!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige illustraties van Sophie Pluim waar je naar kunt blijven kijken en steeds weer iets nieuws kan ontdekken.

Kortom: Heb je Torre nog niet gelezen, ga dat doen! Het boek is ook perfect voor aankomende KBW, want een groter avontuur ga je niet tegenkomen.

Meer recensies van JuffieInHetGroen