Praktisch. Met mildheid en humor.

Ka8leen Ka8leen
2 mrt 2024

Na de boeiende lezing op Boektopia 2023 was ik heel benieuwd naar het boek van professor Filip Raes. Het hele boek voelt als een begripvolle warme knuffel vol tips van iemand die het zelf ook (h)erkent om in beslag genomen te worden door piekeren. Die zelf ook andere belangrijke personen als piekervoorbeeld heeft. Beetje bij beetje worden de tips doorheen het boek opgebouwd en herhaald zodat de kern van die tips blijft hangen wanneer je het boek sluit. Tips die de schrijver zelf gebruikt en/of als advies geeft in zijn eigen praktijk. Tips ook waarvan de schrijver heel eerlijk vertelt dat sommige je kunnen helpen en andere misschien niet voor jou werken. Die eerlijkheid is een enorm pluspunt en lage drempel om de tips te gaan toepassen. Ook de eerlijke wetenschap dat piekeren niet te stoppen is, maar dat de manier waarmee je ermee omgaat wel een groot verschil kan maken.
Een boek met mildheid en humor. En weten dat je niet alleen bent. Een boek om op een zichtbare plek te leggen en er iets mee te doen.

Meer recensies van Ka8leen